پنتاگون:برجام در وضعیت تنفس مصنوعی قرار دارد-راهبرد معاصر
بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه اعلام شد نخستین سفر خارجی وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از صدور حکم بازداشتش در دیوان لاهه رسانه‌های اسرائیل: آتش بس با لبنان قطعی شده است بقائی: سطح و شدت خشونت علیه زنان در غزه تکان دهنده است رسانه عبری: اطلاعات هزاران شخصیت اسرائیلی به دست ایران افتاد بمباران سنگین مناطق مسکونی ضاحیه بیروت تهدید فرستاده آمریکا به پایان میانجیگری میان لبنان و رژیم صهیونیستی اسلامی: ظرفیت سالانه تولید کیک زرد به‌طور چشمگیر افزایش یافته است بعد از امارات یک صهیونیست هم در آمریکا به هلاکت رسید

پنتاگون:برجام در وضعیت تنفس مصنوعی قرار دارد

دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی امروز دوشنبه گفته که برجام در وضعیت تنفس مصنوعی قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۳ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۱۸۷

به گزارش راهبرد معاصر کالین کال، در ادامه تصریح کرد: «وقتی برجام پابرجا بود زمان گریز ایران نزدیک یک سال بود. الان این زمان نزدیک چند هفته است. بنابراین ما در موقعیت خوبی نیستم.»

این مقام آمریکایی با بیان ادعاهای اثبات‌نشده گفت: «رئیس‌جمهور بایدن روشن کرده که به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای داده نخواهد شد. او ترجیح خودش برای راه حل دیپلماتیک را به صراحت بیان کرده اما ما گزینه‌های دیگری هم در اختیار داریم.»

چندی پیش پایگاه آکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شده بود «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در هفته‌های گذشته با شرکای اروپایی و اسرائیلی درباره نوعی «توافق موقت» با ایران رایزنی کرده است.

مقام‌های اسرائیلی، دیپلمات‌های غربی و کارشناسان آمریکایی که از جزئیات طرح آمریکا مطلع هستند گفته‌اند که طرح مد نظر کاخ سفید شامل رفع برخی تحریم‌ها در ازای توقف بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود.

پایگاه آکسیوس نوشته رویکرد جدید دولت بایدن نشان‌دهنده میزان نگرانی کاخ سفید از پیشروی‌های جدید برنامه هسته‌ای ایران است.

این در حالی است که مقام‌های دولت آمریکا در چند ماه گذشته بارها مدعی شده‌اند که توافق با ایران بر سر برجام «فعلاً» در دستور کار کاخ سفید نیست.

ده منبع مطلع می‌گویند دولت بایدن گفت‌وگو در خصوص این رویکرد جدید را در ماه ژانویه آغاز کرد و در ماه فوریه مقام‌های اسرائیلی و سه کشور اروپایی را در جریان آن قرار داد.

یک مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی به آکسیوس گفت ایرانی‌ها از رایزنی‌های آمریکا در خصوص این طرح مطلع هستند اما تا کنون این ایده را رد کرده‌اند.

آکسیوس نوشته این طرح شبیه طرحی در سال ۲۰۱۳ است که توسط مقام‌های ارشد دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا پیشنهاد شد و در نهایت به امضای «برنامه اقدام مشترک» (معروف به توافق موقت ژنو) منجر شد.

هدایت آن طرح در دولت اوباما توسط «جیک سالیوان» و «بیل برنز» انجام گرفت که در حال حاضر در دولت بایدن، به ترتیب، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و رئیس سیا هستند.

در توافق موقت ژنو مقرر شده بود ایران بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای خود را در ازای رفع بخشی از تحریم‌ها متوقف کند. مدت اصلی این توافق ۶ ماه در نظر گرفته شده بود اما ایران و قدرت‌های جهانی، تا زمان حصول توافق نهایی یعنی برجام چند بار آن را تمدید کردند.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید به آکسیوس گفت رئیس‌جمهور بایدن «کاملاً متعهد است که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هنوز معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به آن هدف است.»

این سخنگوی کاخ سفید که اشاره‌ای به نام او نشده گفته که بایدن با هماهنگی کامل با شریکان و متحدانش از جمله اسرائیل در حال آماده شدن برای همه گزینه‌ها و شرایط اقتضائی است.

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه گذشته در وین برگزار شد اما این گفت‌وگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شده است. تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافع این کشور را بشکنند.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده